При посещението на стадиона в  Мирянци, където  Община Пазарджик обнови напълно съблекалните, кметът Тодор Попов сподели, че това е жест към всички онези, които през годините развиват  футбола в селото.

“ От тук са излезли страхотни футболисти, ветераните са страхотни, момчетата, които играят в момента – също. Това е нашият жест към тях“, подчерта Попов. Той отбеляза, че те поддържат стадиона си сами и увери, че ще бъде оправена  прилежащата инфраструктура, а от двете страни на съблекалните ще бъдат монтирани седалки, така че стадионът да отговаря на всички стандарти.

„Искам да им благодаря на момчетата и кмета на селото Христо Христов, и да ги поздравя за усилията през годините, защото да поддържаш един футболен отбор  не е проста работа. Но още по-важното е, че младежите имат желание и играят. Толкова години ФК „Тракия“ не е отсъствал от футболния живот на нашата община. Обикновено като се сменят поколения в различни села, рано или късно, отборите се разпадат, а тук поддържат ниво години наред.

Така че ще продължим с помощта за инфраструктурата на стадиона. Следващата година ще обновим и читалището по проект, още няколко улици, както и тяхното осветление. И Мирянци става едно китно, добре изглеждащо населено място, в което живеят хора, показали, че са стопани“, поясни кметът на Пазарджик.