„От шест години обмислям съдържанието на книгата си, исках да предам всичко, което съм научил и да насочвам хората, да им помагам във възможностите за развитие в България и да докажем, че кариерното развитие в България е възможно. Не само в IT-индустрията има шанс за развитие, има го и в логистика, аудсорсинга, споделени услуги, в човешките ресурси и подбора на кадри. Книгата е създадена на базата на моя опит. Искам да създам Магистърска програма за подбор на кардри и тя ще бъде първа в България и третата в Европа.“ – това заяви в своето експозе по време на представянето на „Наръчник по подбор и управление на кадри“ Георги Кръстев.

„Четивото е практично написано за читателя, описва добрите практики в подбора, подходите за привличане на клиенти и обратна връзка, в четивото съм имплементирал диаграми и таблици, които подпомагат разбирането на цялостния процес – подбор на персонал.“ – добави авторът.

Стандартните и нестандартните методики са застъпени в труда на Георги Кръстев.

„Подборът на кадри е индустрия, която се наложи от американските компании, но е подцинявана, защото в страната ни в тази сфера работят едва тридесет хиляди души. Най-интересното в методиката за подбор е, че за позиции свързани с химия, математика, IT -индустрията е много трудно да се намерят хора от пазара на труда, ако нямате поглед, какво точно се търси от бизнеса и как да го намерите сред кандидатите. Това е важна крачка за всеки, който иска да работи в този сектор.“ – заяви Георги Кръстев.

Книгата „Наръчник по подбор и управление на кадри“ бе представена от Цветанка Убинова, в сградата на ВУАРР, в Пазарджик. Една от най-добрите ни поетеси подари перо на младия експерт, като му пожела то да му помага в неговия жизнен полет.

Георги Кръстев е на 23 години, той е от Пазарджик.  Израства в Австрия, но решава да се върне в България, за да се развива у нас. Завършва Hauptschule Gänserndorf и Polytechnische Schule Gänserndorf в Австрия. Бакалавър по Стопанско управление с интерес да прокара първата Магистърска програма по Подбор и управление на кадри в България и третата в Европа. Работи в най-голямата българска агенция за подбор, като старши експерт по подбора, в последствие става Мениджър на проекти и търговската дейност свързана с подписването и осигуряването на договори за подбор в Декра Арбейт груп една от най-големите компании за подбор в световен мащаб. Работи с компании лидери на пазара като: Microsoft, Commerzbank, Digital, Sage, Sales Force, SAP и много други.

Книгата му можете да си поръчате, ако му пишете във Фейсбук – ТУК