Кметът Йордан Младенов ще открие учебната година в Иновативно основно училище „Св. Патриарх Евтимий“ в Пещера, съобщиха от пресцентъра на Община Пещера. В 9:00 часа градоначалникът ще вземе участие в тържественото откриване на новата учебна година, след което ще разговаря с педагогическия екип на училището, се посочва в съобщението.

По същото време зам.-кметът Елена Рядкова ще бъде гост на откриването на новата учебна година в ОУ “Л. Каравелов”. Галя Стоянова- секретар на Община Пещера ще присъства на откриването на учебната година в НУ ” Михаил Куманов”.

 Училищата и детските градини в Пещера са готови да посрещнат своите възпитаници за настоящата учебна година.  За първи път училищния праг ще прекрачат 118 първокласници. Всеки един от тях ще получи като подарък книжка с български народни приказки, с лично послание от Кмета на Община Пещера . В 7 -те общински училища ремонтите са приключили. Няма недостиг на учители и помощник възпитатели.

Откриването на учебната година ще премине при спазване на задължителните и препоръчителните мерки от Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата.