Това е Кристин. Най-малкото бижу на „Модел яхт клуб“ – Пазарджик. Кристин е на 9 години и мечтае един ден да се качи на почетната стълбичка, да се окичи с медал за своя клуб, за Пазарджик, така както днес го правят 12-годишната й сестричка Анастасия и родителите й – Лазаринка и Красимир Бончеви – европейски и републикански шампиони по корабомоделен спорт от „Модел яхт клуб“ – Пазарджик.
За да се случи това, Кристин и семейството й имат нужда от помощ и отново са изправени пред сериозното предизвикателство за лечение на диагнозата „Детска церебрална парализа“. Кристин вече 5 години успешно се справя и преминава през болезнените процедури на две операции във Виена и рехабилитация в Турция. За съжаление, поради пандемията посещенията в южната ни съседка са били преустановени, което влошава състоянието и спира постигнатия напредък на Кристин.
Момичето има скъсяване на сухожилията и настъпили контрактури. Лечението е само едно – нова отпускаща операция и задължително последваща рехабилитация. След операцията Кристин ще бъде позиционирана в гипс за 2-3 седмици. След това ще бъдат изработени ортезите и имобилайзери за крачетата й.
Операцията ще бъде извършена от проф. доц. Фуат Билгили в университетската болница Biruni. Последващата рехабилитация ще е в рехабилитационен център “Рибем”.
Необходимата сума за операцията е 6500 €, а за рехабилитацията от 6 месеца – 12 960 € и е сериозно предизвикателство за семейството на Кристин.
През следващия спортен сезон Кристин, може да е част от отбора на малките корабомоделисти на Пазарджик и дори да спечели медал! Кристин и семейството й в момента живеят в Бургас, но се състезават за спортната слава на Пазарджик.
Ето и дарителската сметка на Кристин: BG98RZBB91551008386252 РАЙФАЙЗЕН БАНК
КРИСТИН КРАСИМИСИРОВА БОНЧЕВА