50 тона екобрикети са били пренесени и наредени в домовете на 50 крайно нуждаещи се възрастни в гр. Белово и селата Габровица, Сестримо, Голямо Белово, Малко Белово, Дъбравите, Мененкьово и Аканджиево, съобщи Анелия Троянова, директор управление на проекти на организация Ангели за България – благотворителната организация на българите в чужбина.
Акцията беше впечетляваща не само със своя мащаб, но и с броя на доброволците взели участие, отборния дух, живите вериги и най-вече емоциите и благодарността на възрастните хора от получената помощ. Организацията отне около 1 месец, положен бе 14 часа тежък физически труд от над 20 доброволци, пропътувани бяха стотици километри от няколко товарни и леки автомобили. Било е натоварено, но и интересно. Сълзи на радост, подаръци от бабите, къде ракия, къде вълнени чорапи и която каквото е могла, за да се отблагодари. Имало е много тежки случаи на много болни хора, както и много трудно достъпни къщи, където доброволците са правели вериги от под 15 човека, за да доставят брикетите.
„Най-важното обаче е, че за пореден път стоплихме душите и сърцата на хора в нужда. Емоцията трудно се пресъздава с думи. Една идея, родена далеч извън родината лавинообразно събра желанието на българи от Великобритания, САЩ и други краища на света с енергията на доброволци от София, Пловдив и Белово и така достигнахме до прашните селски улички и скромните домове на хора, които животът е поставил в ситуация на изпитания и трудности.“ – разказват доброволците.
Благодарим на Национална Асоциация на Доброволците в Република България – НАДРБ , Доброволно формирование „Пловдив 112“ , Доброволно формирование за овладяване на бедствия София и Доброволно формирование община Белово.
Без вас това нямаше да бъде възможно!