Ако живеете в къща и пространството пред входа към градината ви позволява, можете да си направите веранда. На пръв поглед това е помещение, което изглежда не е от първа необходимост, но пък ще създава невероятно настроение у семейството, през всяко време на годината.

Това е примерно предложение, вие можете да си оразмерите мечтаното място според вашите възможности. Вариантите за покрив са няколко, можете да ползвате плат, дъски или стъкло.

Възможно е да бъде и плексигласови плоскости. Много хора оставят перголите открити и разчитат на висящи и увивни растения. По нашите географски ширини много често става дума за лоза или рози, клематисите също са подходящи.

Напоследък е модно да се отглежда и киви, то също се нуждае от подобен тип пространство за да ви радва с плодовете си.

След като вземете решение дали това пространство да остане открито и да се ползва само през пролетта, лятото и топлата есен, или да поставите покрив, който ще ви позволи да му се радвате и през зимата, идва време да помислите за обзавеждането.

Заради това, че е почти на двора, то може да бъде настлано с приятни плочки, а ако имате тази възможност и с дъсчен под. Той ще ви позволи да ползвате и килим. Но не забравяйте, че от удобствата на това място ще се възползват и домашните ви любимци.

Можете да проявите въображение и да си направите един истински кът за приятно прекарване на времето – разговори със семейството, четене на книга или слушане на музиката, която обичате.