Седем нелегално пребиваващи мигранти и трима българи са задържани от служителите на пътна полиция и жандармерията  в събота. Разследването по случая се провежда под  надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Рано сутринта в събота в района на 83-ти километър от АМ „Тракия“  екип на магистрална полиция при ОДМВР-Пазарджик спрял за проверка лек автомобил „Опел“ с водач 24-годишен мъж от хасковското село Спахиево. Във возилото освен водачът униформените установили , че пътуват още седем лица без документи за самоличност и по всяка вероятност са чужди граждани. Почти по същото време автопатрул на жандармерията от ЗЖУ-Пловдив, който подпомага работата на пазарджишките пътни полицаи спрял в района на 69-ти километър лека кола „Тойота“.

В нея пътували 29-годишен мъж от хасковското село Минерални бани и негов 30-годишен приятел от Хасково. Оказало се, че двамата също имат съпричастност към транспортирането на чужденците по посока за София, като изпълнявали ролята на „отцепка“. Мигрантите са предадени за работа на служители от група „Миграция“ при ОДМВР-Пазарджик. Те установили, че в групата са шестима сирийци и един афганистанец. Седмината са транспортирани и настанени в дом за временно настаняване на чужденци към Дирекция „Миграция“. Тримата българи са задържани в ареста за срок от 24 часа, а автомобилите иззети. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик, води се досъдебно производство.