Министерството на вътрешните работи, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите извършиха специализирана операция срещу нерегламентираните таксиметрови превози в София. Проверките бяха осъществени днес, чрез използването на схемата „таен клиент“, съобщиха от НАП.

В акцията участваха екипи на Главна дирекция „Национална полиция“, Икономическа полиция, Регионална дирекция „Автомобилна администрация“– София и Националната агенция за приходите. Във фокуса им бяха незаконни действия през мобилно приложение, което работи основно в големите градове на страната и предлага широк спектър от транспортни услуги, в това число и таксиметров превоз на пътници. Проверките бяха реализирани на три локации в столицата. Установено бе, че водачите работят с личните си автомобили, не издават платежни документи и нямат лиценз за извършването на превоз на пътници срещу заплащане.

При акцията са установени трима водачи, които са извършили нерегламентиран превоз на пътници с леки автомобили. Шофьорите са санкционирани, а превозните средства са спрени от движение, като са свалени номерата, иззети са документите на автомобилите и свидетелствата за управление на водачите. Оперативните действия продължават.