В 22:19 часа снощи в ОЦ към РДПБЗН–Варна е  получен сигнал за задимена стълбищна клетка на жилищен вход в гр. Варна, ж.к. Владислав Варненчик, бл.406, вх.7.

На мястото на произшествието са изпратени четири противопожарни автомобила с 15 пожарникари от РДПБЗН-Варна. При пристигането на екипите от Трета РСПБЗН – Варна се установява, че гори целият апартамент /№50/ на първият етаж, като пламъците излизат от отворената входна врата на апартамента и терасата.

Има силно задимяване на стълбищната клетка и е получена информация, че има две деца в една от стаите на горящият апартамент. При пожара са загинали момиче на 4 г. и момче на 1 г. Пострадала е жена на 77 г. /вдишала дим/ настанена е в клиниката по токсикология на военна болница без опасност за живота. 

Унищожен е  целият апартамент. Спасени са съседни апартаменти, евакуирани са 36 човека живеещи в жилищният вход.

Също вчера, но в  09:51  часа е получено съобщение за възникнал пожар в къща в гр. Карлово, ул. Христо Проданов № 41А. На мястото на пожара е изпратен противопожарен автомобил с трима  пожарникари от РСПБЗН Карлово. Загинал е мъж на 47 г. Унищожено е домашно имущество и са опушени стени 20 кв.м. Мястото на произшествието е посетено от ДОСГ на РУ МВР Карлово.