Изборите са две в едно и зимата настъпва по-рано, това са двете основни предизвикателства пред Районната избирателна комисия, която през тази година за трети път трябва да организира изборите в нашия избирателен район, заяви днес пред журналисти председателят на РИК – Йордан Кожухаров.

Основните му опасения са свързани с това, че във високите части на областта снегът ще дойде по-рано от обичайното и това по някакъв начин ще затрудни както обученията, така и предаването и приемането на изборните книжа по секционните избирателни комисии.

Този път комисията е поискала десет машини с демоверсия, на листите за народни представители и президентски избори, от ЦИК.

Като по този начин за по-дълго време хората от малките населени места ще имат възможност да се упражняват в гласуването за депутати и президент. От ЦИК вече оповестиха, че това ще става с една и съща карта, но повечето от избирателите са притеснени, че е възможно да се направи грешка при самия избор.

Организацията по приемането на протоколите ще бъде оптимизирана, но не трябва да забравяме, че този път ще има повече протоколи в сравнение с изборите, когато гласуваме само за Парламент, подчерта Кожухаров.