„Пазарджик винаги е създавал култура на високо ниво. Смятам, че пазарджиклии могат да се гордеят със своите автори, но е важно и това те да имат възможност да работят спокойно и да не се безпокоят за своето бъдеще. “ – заяви в тази вечер водачът на листата на коалиция БСП за България – Драгомир Стойнев. Той бе гост на на откриването на Годишната изложба на представителството на Съюза на българските художници в областния град.

„Тук съм по покана на Маргарита Иванова,  за което ѝ благодаря, за мен беше огромно удоволствие да присъствам на 60-годишнината на СБХ – Пазарджик, наистина много хубав повод, виждаме, че събитието бе уважено и от министърът Минеков, това ясно показва колко важна е тази организация за културното развитие на града. Това, което ние, като социалисти искаме да постигнем при едно евентуално следващо управление е наистина развитие на българската култура, не само на думи, а и на дела. За нас е важно да имаме финансиране за културата, което да доближава почти 1% от БВП, т.е. почти да се утрои сегашното финансиране, така че наистина културните институти да имат нужните средства и разбира се за нас е важно да имаме нова стратегия за развитие на българската кутура, мисля че цялото ни общество по време на прехода забравихме българската култура и сега е време да се реваншираме, така че в следващите тридесет години България да се превърне в духовно извисена нация, младите хора да сбъдват мечтите си.“

Драгомир Стойнев бе придружен от Петя Цанкова, председател на областната организация на БСП и втора в листата на партията за предстоящите на 14 ноември избори. Третата в листата – Маргарита Иванова, бе домакин на изложбата в качеството си на председател на ДПХ и представителството на СБХ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!