Кметът на Пазарджик Тодор Попов посрещна днес кандидат – президентската двойка проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева в областния град. Гостите бяха приети в кметския кабинет, където се запознаха с постиженията на местната администрация, както и с проектите, които предстоят за реализация. Визитата в нашия град не е случайна, оказа се, че и проф. Герджиков и полк. Митева имат младежки спомени от Пазарджик. Ректорът на най-престижното висше учебно заведение в страната СУ“Св. Климент Охридски“ е карал казармата си тук, а полк. Митева е тренирала в нашата плувна школа и много добре си спомня комплекс „Балона“ реновиран преди два месеца.

Високите гости направиха кратка разходка в централната част и до градския кооперативен пазар, където се срещнаха с много подкрепящи ги хора.

Всеки от тях искаше да сподели радостта си от това, че вижда на живо двойката, която подкрепя в предстоящите избори за президент и вицепрезидент на Републиката.

Голяма част от хората споделиха, че са щастливи от избора на интелигентни и образовани хора за водачи на нацията. Повечето поискаха автограф или споделиха своите лични очаквания от проф. Герджиков и полк. Митева.

Последва среща с интелектуалци в Лапидариума на Регионалния исторически музей в областния град.

„Винаги съм казвал, че атестатът за един човек е неговата биография. Никой не може да избяга от биографията си, нито от това каква следа е оставил в своя житейски път. Изборите, които правим, са важни, защото всеки носи последиците от избора, който е направил. Убеден съм, че ние трябва да подкрепим това, което наричам „връщане към нормалността”, защото през последните години всичко излезе от нормалното, предвидимото и логичното. Хората, които заслужават подкрепа, това са хората, които вдъхват сигурност, стабилност, умереност, балансираност и перспектива. И аз считам, че тези хора, които са тук, ще помогнат да си върнем нормалността в нашата държава”, заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов по време на приветствието си към гостите. След кратка делова среща той им показа централната част на града и градския пазар, както и експозициите в Регионалния исторически музей.

„За мен е важно кой ще представлява държавата, кой ще управлява държавата, защото това гарантира моето и на общината, спокойствие, предвидимост и стабилитет. Минал съм през толкова много кампании – никой не е успял със злоба, завист, високомерие и нежелание да приема обективната действителност такава каквато е. Хората очакват повече надежда, грижа и чуване на техния глас. Никой не може да прави политика на инат. Затова искрено съм щастлив, че имаме достойни хора за кандидати, защото България има нужда от това, зад което те застават – обединение”, посочи още Тодор Попов.

И още, с какво се характеризира кандидат – президентската двойка,чуйте във видеото.

В словото си към присъстващите проф. Герджиков подчерта, че „Пазарджик винаги е бил един от най-красивите български градове… Имаме много приоритети за това как България да стане просперираща държава, с развиваща се духовност. Интересува ни да имаме върховенство на правото, което гарантира, че законът е над всички. Интересува ни икономиката, важна ни е науката, защото без нея няма силна икономика. Важно ни е това да имаме боеспособна армия и оръжейно-производствен комплекс. Мога дълго да говоря за тези приоритети, но ще кажа най-важното: Президентът е олицетворение на единството на нацията, няма как да обединяваш, ако разделяш. Напоследък сме свидетели на толкова много разделителни линии, вече сме противопоставени по толкова много начини, че аз не знам как да започнем обединяването. Изглежда това е важна тема и за вас, защото докато в началото ни се присмиваха, че това е идеализъм, утопия и няма как да се случи, изведнъж всички заговориха за обединяване. А тази цел не е да обединим честни и безчестните, лошите и добрите, целта е да обединим всички български граждани около всички важни каузи. Има теми, по които няма как да сме разединени. Трябва да се обединим около визията на България.“ – каза проф. Герджиков, цялото му изказване чуйте в следващото видео.

Полк. Митева припомни, че е тренирала в школата на Пазарджик по плувни спортове и е емоционално свързана с успехите на града в златното поколение на плувците от нашия град. „Силата на българката се видя по време на Олимпиадата целия свят и ви обещавам, че със спортен дух, себераздаване и постоянство ще работя по каузи, които са много по-широки отколкото президентската институция изисква от нас.“

Чуйте думите и на двамата в следващото видео.

След това проф. Герджиков и полк. Митева разгледаха хранилището на музея и експозицията.

* Съдържанието е заплатено и предоставено от пресцентъра на Община Пазарджик, по текущ договор за Информационно обслужване.