Деца на възраст от 5 до 19 години се включиха днес в в инициативата – Месец на интензивното ходене. „Предизвикателството 3000 крачки всички заедно“ се състоя днес от 15.00 часа в парк остров „Свобода“ в областния град. Всички участници, които бяха повече от двеста души получиха и фланелка посветена са събитието. Тя бе предоставена от Сдружение „Пазарджик спортува“.

Децата участници бяха от училищата от цялата община и докато очакваха старта на събитието се забавляваха край щандовете с рекламни материали на  с Lacrima и Frezco, партньор на събитието.

Преди началото олимпийската шампионка и председател на “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ Ренета Камберова поясни на присъстващите, че целта е да се извървят 3000 крачки, като по този начин се насърчава здравословният живот и общуването с природата. Точно толкова крачки са необходими, за да изминете алеята по периферията на парка.

Последва снимка за спомен и след това пешеходството започна, като цялата група бе поведена от Ренета Камберова.

Малко преди това ние разговаряхме с деца от училище „Отец Паисий“ в Пазарджик, които искаха да споделят своята мотивация за включване в събитието.

Стела Мари все пак ще разкаже и на „Телемедиа“, тъй като там имаше екип на местната телевизия.