Ежедневни са срещите, които кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС провеждат, както с бизнеса, така и с гражданите. През изминалите дни водачът на листата на ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева посети велинградско, както и два от най-големите работодатели и силно работещи бизнеси на територията на Пазарджик. Във Велинград Екатерина Захариева коментира натиска, на които симпатизантите на ГЕРБ са подложени: „Въпреки репресиите и натиска, трябва да покажем, че не ни е страх. Не трябва да допускаме да плашат и хората, които съвсем справедливо са недоволни от работата на служебните правителства на Румен Радев.”

В малките населени места основна тема и повод за притеснение са покачващите се цени. Поскъпването е особено болезнено за хората там, особено правейки сравнение с времето, през което управлението беше в ръцете на ГЕРБ-СДС. Екатерина Захариева подчерта още, че: „Служебното правителство излъга публично, че е намалило цената на газта, а всъщност тя се покачва. Не
предприемат адекватни мерки за подкрепа на бизнеса. Не могат да се справят и с инфлацията.” Местният бизнес във велинградско изрази притеснението си относно това, че едва 10 на сто от търговете за добив на дървесина се печелят от местни фирми, което е пагубно за поминъка на стотици хора.


Предприемачите желаят не една-десета, а една-трета от дървесината да остане за компаниите от региона т.нар. местни търговци. Това би се отразило и на природата, тъй като местните хора имат интерес да секат и отглеждат правилно горите си. „Който сече, веднага да залесява – това трябва да е принципът, спазван от всички, а не еколози и дървопреработватели да се противопоставят един на друг. И двете групи имат общ интерес – да се борят за запазването на горите, едно от безценните богатства на България.”, коментира темата Захариева.

Във водеща на Балканите компания, съсредоточена в производство на машини с цифрово програмно управление, инструменти и оборудване за различни сектори от индустрията, Захариева се срещна и благодари за подкрепата на ръководството и персонала.
“За съжаление днес мениджмънтът на компанията не може да осигури ръст на заплатите на служителите, който да компенсира инфлацията. Причината е, че компанията не може да си позволи да увеличи цените на произвежданите машини, а в същото време разходите за производство растат всеки ден.”, коментира тя.

Екатеина Захариева изрази радостта си от това, че ръководството на компанията е отговорно към персонала и се опитва да популяризира ваксинирането за разлика от сегашните управляващи. Кандидатите за народни представители посетиха и голям строителен хипермаркет с асортимент от над 100 хил. различни стоки за дома. Служителите там се интересуваха как може да върнем ръста в икономиката, който наблюдавахме в началото на годината.

„В момента ситуацията е тежка и доста компании предпочитам да замразят дейността си, отколкото да работят при високи цени на енергоносителите.”, подчерта Екатерина Захариева. След това, заедно с останалите присъстващи кандидати за народни
представители, разказаха за антикризисните мерки, които коалиция ГЕРБ-СДС предвижда за излизане от „ситуацията на безвремие, в която ни поставиха безотговорни политици”.


Част от тях са размразяване на всички спрени инфраструктурни проекти в нашия регион и контрол над здравната криза. След всички посещения и срещи, кандидатите за народни представители и гражданите се обединяваха около мнението, че на 14 ноември всички трябва да гласуваме, за да може да съставим стабилно правителство, за да спрем ситуацията на свободно падане, която обезвери хората.

Подкрепете коалиция ГЕРБ-СДС с номер 32 на предстоящите парламентарни избори, както и кандидатите за президент и вицепрезидент – проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева, с номер 15.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!