Всеки ангажимент, който поемаме към хората и бизнеса в Пазарджик, за нас ще бъде кауза, а ние сме известни с това, че не се отказваме лесно, заяви водачът на листата от “Демократична България” в Пазарджик Антоанета Цонева.

Тя направи дълга обиколка с брандирания кемпер на “Демократична България” в целия пазарджишки регион, където успя да се срещне с различни хора и да чуе техните проблеми.

По думите й пазарджишкият регион е много разнообразен и наситен с множество проблеми, което го прави изключително предизвикателен. Цонева изтъкна като един от основните приоритети на “Демократична България” в следващия парламент осигуряването на подкрепа за малкия и среден бизнес.

„Обикаляме района и търсим подкрепата на хората, за да реализираме това, за което се борим. Ние издигаме върховенството на закона и смятаме, че всички граждани могат да бъдат равни. За нас това е наистина висока гаранция, че в България ще има проспериращ бизнес“, каза Антоанета Цонева.

Цонева категорично заяви, че търпението на хората в пазарджишко е напълно изчерпано. Посочи емиграцията на младите като най-коментираната тема сред хората в региона.

“Нашите деца и внуци са навън. Това изплува във всеки разговор. Ако има нещо, което истински ме стяга за гърлото, е този несвършващ разказ за напусналите и тези, които ги чакат тук. Голямата България е това – ние и хората ни зад граница. Нека всеки избира къде и как да живее, но трябва да има перспектива  в родната си страна. Защото вкъщи и стените помагат”, смята Цонева.

Антоанета Цонева отбеляза, че нарастването на цените на тока и газа в момента вълнува изключително много хората от Пазарджик.

“Демократична България” има много ясна позиция. Мярката, която правителството сега предприема за компенсация на мегават/час е добра, но не е достатъчна. Трябва бизнесът да получи така наречената „защитена цена“ – да се плаща електроенергия на регулиран пазар до определено количество, след което да се плаща на пазарна цена”, каза тя.

„Борим се за по-голямо влияние в парламента, за да може тези решения за които говорим, да получат бързото си приложение”, каза още тя.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!