Реални данъчни отстъпки за двамата родители, както и двойно повече финансирани от държавата инвитро процедури при двойките с проблеми

 Ковид кризата задълбочава все повече огромния демографски проблем на България и е крайно наложително следващото държавно управление да изведе справянето с него като свой приоритет. Това е становището на кандидката за народен представител и водач на листата от Национално обединение на десницата Димитрина Кацарова. Тя е  е завършила УНСС и има  професионален опит в банковата и юридическата сфера. Областен координатор е на ПП КОД.

Важна част от мерките за справяне с демографския срив е активната подкрепа за двойки с репродуктивни затруднения. 200 000 двойки у нас имат репродуктивни проблеми, сочи статистиката. „В момента държавата поема до 4 процедури. Още през април записахме сред приоритетите си, тези процедури, съобразно физическото състояние на жената, да бъдат удвоени и държавата да поема всяка от тях. Ако спечелим доверието на хората, в следващия парламент ще настояваме също така държавата да започне да финансира, не само инвитро процедурите, но и всички съпътстващи дейности и изследвания, които никак не са малко и не са евтини, и към момента са заплащани от самите двойки“, обясни Кацарова.

По думите ѝ в момента държавата, на практика, нехае за семействата на работещите хора със средни доходи. „Държавата се е насочила основно към социално слабите групи, а това е форма на дискриминация към образованите и работещите българи“, е мнението на вочаката на листата на НОД.

Семейно подоходно облагане и данъчни отстъпки за всички родители, предвижда десницата. „Но не, както е в момента – само единият родител да се възползва от данъчно облекчение и само на база годишна ставка, а това да бъде ежемесечно, за двамата родители“, каза Кацарова.

Тя  припомни, че още от създаването си партия „КОД“, част от Националното обединение на десницата, е поставила като свой акцент изграждането на благоприятна обществена среда, предлагаща добри условия за активните граждани.

Листата на Национално обединение на десницата е с номер 7 в изборната бюлетина и в неделя именно това ще бъде рационалният избор, категорична е Димитрина Кацарова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!