Зловеща развръзка: Издирваната 33-годишна Евгения Владимирова бе открита нарязана в куфар край Перник

Зловеща развръзка: Издирваната 33-годишна Евгения Владимирова бе открита нарязана в куфар край Перник

Откриха тялото на изчезналата 33-годишна Евгения Владимирова, която бе в неизвестност от октомври тази година, съобщи БНР. Жената е била убита, а тялото е било намерено в куфар във водоем край Перник.

„За тежкото престъпление са задържани трима души  – съпругът на жената, баща му и майка му“, съобщи шефът на отдел „Разследване“ в СДВР Николай Станчев на специален брифинг. В него участие взе и Петър Петров, началник на „Криминална полиция“ в СДВР.

„На 14 октомври е получен сигнал в МВР за изчезнала българска гражданка. Във връзка с това е организирано оперативно-издирвателно мероприятие. Ежедневно се извършваха действия за установяване местонахождението на лицето. На 12 ноември лицето бе установено в района на Перник“, каза Петров.

„От събраната на 14 и 15 октомври информация стана ясно, че става въпрос за престъпно деяние. Бе образувано досъдебно производство“, уточни Станчев.

„В периода от 14 октомври до вчерашна дата и до момента включително са извършени десетки процесуално следствени действия, издирвателни мероприятия, проверени са всички версии, за които можем да се сетим ние, но и вие, каза Станчев. – Във вчерашния ден се намери тялото на безследно изчезналата жена. От това, което ние направихме във вчерашния ден като действия по разследването, стана ясно че става въпрос за насилствено причинена смърт.“

Още не са ясни мотивите за убийството на Евгения Владимирова. Предполага се, че е ревност. Съпругът Орлин още в началото е бил заподозрян за престъплението. Разследващите са събрали много доказателства, които са докладвани в Софийската градска прокуратура.

Припомняме, че младата жена изчезна, след като излязла от дома си в столичния жк „Лагера“ около 18 часа на 13 октомври и казала, че отива на фитнес в съседен квартал, който често посещавала.

Два часа по-късно обаче, когато се опитали да се свържат с нея, телефонът й бил изключен.

Едно от най-тежките престъпления у нас, при което тялото на жертвата е открито в куфар, бе това на убитото дете Никита Плотников (на 5 г.).

По случая доживотен затвор без право на замяна получи руснакът Герман Костин, който бе признат от Софийския градски съд за виновен за престъплението през февруари 2015 г.

Тялото на детето бе открито повече от месец след убийството в куфар в река Искър.

Костин е виновен и за смъртта на майката на детето – Анна, чийто труп беше намерен в резерват „Перла“ край Приморско.

В областта мъж уби жена си от ревност в Пещера

През май 2018 г. Окръжен съд – Пазарджик призна Георги Генов за виновен в това, че на 1 септември 2017 год. в гр. Пещера по особено мъчителен начин и с особена жестокост е убил съпругата си Катя като й е нанесъл многобройни прободни рани с нож.

Делото протече по реда на съкратеното съдебно следствие – подсъдимият призна фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт и наказанието му от доживотен затвор съгласно чл.58 а, ал.2 от НК бе заменено с 25 години Лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване. На гражданските ищци Й.Г., Н.Г. и С.В. са присъдени обезщетения за причинените им неимуществени вреди в размер на по 200 000 лв. за всяка от тях.

Ето какво разказа пред съда Георги Генов по време на заседание за определяне на мярката му за неотклонение, седмица след смъртта на Катя – ТУК

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.

Няма коментари.

Няма коментари!

Все още няма коментари.

Остави отговор