Община Пазарджик награди още шампиони!

Кметът на Община Пазарджик Тодор Попов и председателят на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ Ренета Камберова отличиха и наградиха поредните спортисти заради постигнати високи резултати и класирания. По традиция събитието е по направление „Месечно награждаване за спортни отличия“, което е част от „Граждански импулс“.

Този път част от събитието бе и награждаване на СК „Кодокан“, чийто състезатели завоюваха 7 медала на Държавното първенство по самбо в Панагюрище. Наградата получи председателят на клуба Георги Георгиев.

Любопитното бе, че не само кметът Тодор Попов раздаде грамоти и награди на заслужили спортисти. Този път председателят на клуба по борба Георги Средков връчи специални плакети на Тодор Попов, Ренета Камберова и Георги Георгиев в знак на благодарност и признание за развитието на борбата в Пазарджик. Клубът по борба е сравнително един от най-новите в града – на малко повече от две години, но с усърдна работа на треньорите и помощта на Община Пазарджик вече има повече от добри резултати.

„Георги Средков се оказа много креативно момче. Благодаря му, че дава сърце и душа за борбата в нашия град. Той е позитивен и лъчезарен човек и когато си такъв, правиш добри и полезни неща. Затова ние ще продължим да помагаме“, каза кметът Тодор Попов.

„Нека да имат още малко търпение – внесохме проекта за залата и се надявам до края на януари да приключи одобрението на самия проект. А напролет догодина да сме готови да стартираме дългоочаквания ремонт на зала „Хебър“, който включва реновиране и на залите по борба и бокс. За да може спортистите да имат условията, които заслужават. Това остана единствената зала, която трябва да ремонтираме. Така ще имаме тренировъчна база за всички видове спортове. Когато имаш залите и условията, желанието на треньорите, както и разбирането на родителите в нашия град – техните деца да спортуват, тогава нещата се получават. Убеден съм, че след две-три години ще бъдем там, където ни е мястото – най-добрите в България. И стъпка по стъпка вървим към нея“, допълни още градоначалникът.

Ето и списък с наградените:

Анастасия Бончева – „Модел – Яхт клуб“

Вероника Кьосева – „СК Спартак – Пазарджик 2014“

Шико Атанасов – „СК Спартак – Пазарджик 2014“

Спортен клуб „Кодокан 2008 Пазарджик“ – За високи спортни постижения