Двамата кандидати за президент Румен Радев и Анастас Герджиков гласуваха на II тур на изборите за президент и вицепрезидент на Република България, те отправиха своите политически послания към своите избиратели. 

Президентът Румен Радев гласува в 11,00 часа в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” в София.

 

След гласуването той заяви: „Призовавам за пълна мобилизация. Преди пет години ние победихме, защото бяхме мотивирани. Ще повторя това, което заявих преди дни – ние сме правите, но изборите се печелят от организираните. За това нека не даваме шанс на миналото да минира нашето бъдеще. Нека бъдем организирани. Нека всеки намери 15 минути днес, за да не губим 5 години в бъдеще. Нашата отговорност пред България е отговорност пред собствения ни живот. За това нека бъдем организирани. Нека постъпим с отговорност към днешния ден. Нека сами определяме съдбата си и да не даваме шанс на другите да решават вместо нас.“

Важно е да се гласува. Аз гласувах за единството на нацията и да се преодолеят всички кризи. Надявам се, че ако се справим с кризите, българите ще бъдат отново усмихнати и щастливи. Това заяви кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, след като гласува за балотажа в столичното 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“. Той не знае каква ще е избирателната активност, а призова всички да гласуват. За пореден път Бойко Рашков и днес се опитваше да убеди с инсинуации как хората да дадат гласа си. Всички приказки за масово гласуване в Турция днес се опровергаха и секции са празни, каза още проф. Герджиков.

 

Снимки: БНТ