„И за двамата кандидати е най-важно съставянето на правителство. Ако наистина има добра комуникация между тези институции, това е добра новина. Защото бяха много сложни отношенията между тези институции и често генерираха конфликти“, изтъкна Кристина Патрашкова, която беше гост в студиото на НОВА ТВ, за да коментира отминалите вчера избори за президент и вицепрезидент.

Снимка: Георги Димитров, NOVA

Тя добави и интересно собствено наблюдение: „В шок съм. Страшна мода сред българските известни политици е да ходят с амулети против ковид. Това са ленти, премятащи се през врата като баджове. Много известни политици, въпреки че са ваксинирани, ходят с тях“.

Въпросните амулети се предлагат в интернет като карта бадж Pure O2/срещу вируси и бактерии, те струват по 24,90 лв. Те са представени от търговците като „нов, иновативен метод за индивидуално предпазване от заразяване с вируси, бактерии и спори. В Южна Корея и в други страни, ако носиш медальона на Pure O2, носенето на маска не е задължително. Причината е, че този продукт създава въздушен щит около тялото на човек, с диаметър 2 м, унищожаващ всички вируси и бактерии и недопускащ да достигнат до ресипиента. България е една от първите страни в Европа, която внедрява тази революционна технология на Южна Корея. Доказано успешно действие срещу: Вируси, Бактерии, Мико бактерии, Биофилм, Гъбички и Спори. Съдържание: ниска концентрация на хлор диоксид, който се изпарява за 30-40 дни, без оцветители и ароматизанти, нетоксично за кожата, напълно безвредно за вдишване, при досег с въздуха генерира чист кислород. Начин на използване: като колие на врата, стик закачен на раница или дамска чанта, както и за офисни и домашни помещения, като дизинфекцира всички повърхности и материи в радиусът му на действие. Сертификация и одобрение: CE сертификат за медицински продукт, FDA, KFDA, WHO, MOE. Хлорният диоксид в продукта се изпарява за 30-40 дни, давайки защита за вас и околните за повече от месец. Хлор диоксидът е едно от най-старите и изпитани противовирусни и противопатогенни вещества. Ползва се от повече от 120 години в цял свят за борба с вирусни и бактериални инфекции и е помогнал за преодоляването на не една пандемия в света. По този начин, ние гарантираме своята, и на околните, безопасност във всекидневието и свобода на движение. Технологията е особено важна за професии, които изискват всекидневен контакт с много хора, както и за социалната отговорност и управленската етика.“

От разговора в студиото на НОВА не стана ясно точно кои политици са се снабдили с въпросното изобретение.