В рамките на два дни служители от структурите на ОДМВР-Пазарджик задържаха трима български граждани, които превозвали 18 чужденци през територията обслужвана от дирекцията.

Първият случай е регистриран вчера сутринта в района на 98-ми километър от АМ „Тракия“.

Полицаи от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик, които обслужват района на магистралата спрели за проверка лек автомобил „БМВ“.

Негов водач бил 20-годишен мъж от Варна. Оказало се, че той транспортирал в колата 5 чуди граждани.

След проведеното разследване те се оказали афганистанци, всичките без документи за самоличност. Мъжете са предадени за работа на служители от група „Миграция“, а по-късно транспортирани в дом за временно настаняване на чужденци.

Днес около 10.30ч. в РУ-Панагюрище бил получен сигнал за лек пътен инцидент в центъра на средногорския град. На мястото незабавно бил изпратен автопатрул, който да изясни случилото се.

Униформените установили, че микробус „Ивеко“ се е ударил леко в паркиран лек автомобил. В товарното возило обаче органите на реда открили 13 чужденци, от които и едно дете. Станало ясно, че те са нелегално пребиваващи на територията на страната ни сирийски граждани. Шофьорът на буса обаче избягал и се наложило неговото издирване.

Екипи на полицейското управление в Панагюрище бързо блокирали целия периметър на средногорския град. Така бил задържан 29-годишния водач от София и неговата 25 годишна съучастничка от Бургас. С мигрантите работят служители от група „Миграция“ при ОДМВР-Пазарджик и полицейското управление в Панагюрище. Водачът и жената пътуваща с него са задържани за срок от 24 часа в ареста. И по двата случая са образувани досъдебни производства.