Народните представители положиха клетва, Никола Минчев е кандидатът на „Продължаваме промяната“ за председател на парламента

Народните представители положиха клетва, Никола Минчев е кандидатът на „Продължаваме промяната“ за председател на парламента

Народните представители от 47-ото Народно събрание положиха клетва, след като най-възрастният сред тях д-р Силви Кирилов откри работата на новите депутати. Припомняме, че след провеждането на третите за тази година парламентарни избори, от нашия избирателен район в пленарната зала днес са: Екатерина Захариева и Стефан Мирев от ГЕРБ, Драгомир Стойнев от БСП, Небие Кабак от ДПС, Станислав Балабанов от ИТН, Стоян Таслаков от „Възраждане“, Ивайло Шотев и Пламен Куленски от „Продължаваме промяната“ и Антоанета Цонева от ДБО.

„Днес сме свидетели на необикновена ситуация – липса на доверие в институциите и политическата система. В обществото няма усещане за справедливост и законност. Бедността е ежедневие. Около 2 милиона български граждани са извън страната, повечето от тях са мвлади хора, студенти“, започна обръщението си Кирилов. „Много съм радостен и щастлив да видя толкова млади хора в състава на новото 47 НС. Аз вярвам в младите, защото те носят нова енергия и идеали“, призна още депутатът от ИТН. „Време е да загърбим нашите лични и частно-политически различия в името на националните и обществени интереси“, обърна се той към депутатите.

Слес като положиха клетва депутатите бяха поздравени и от президента Румен Радев.

Минути преди началото на работата на парламента стана ясно и кой е кандидатът на най-голямата парламентарна група, тази на „Продължаваме промяната“. Никола Минчев – това обяви минути съпредедателят на ПП Кирил Петков. Той го описа като „човек с изрядна репутация, борец за каузи и работил за международна компания“. Кирил Петков пък ще бъде предложението на първата сила в парламента за министър-председател, потвърди самият той пред журналистите.

Той очаква до началото на следващата седмица да има подписано коалиционно споразумение, а до края на седмицата да са готови и със състава на кабинета. По думите на Петков разговорите вървят конструктивно.

Той очерта като най-оптимистичен срок до края на другата седмица да бъде предложен и целият състав на бъдещия кабинет. „Това, което се надяваме и вярваме, че ще стане, с бъдещите коалиционни партньори, е да имаме парламент, който да продължи за 4 години и да имаме правителство, което да продължи за 4 години.“

Кой е Никола Минчев?

Юрист по образование, Никола Минчев водеше листата на „Продължаваме промяната“ за Перник. Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право.

Завършил е 91. Немската езикова гимназия и Софийския университет, както и право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Той е корпоративен адвокат в „Джингов, Гугински, Кючюков и Величков“, считано за една от най-старите бизнес адвокатски кантори у нас.

Владее български, английски и немски.

Семеен, с две деца.

Няма коментари.

Няма коментари!

Все още няма коментари.

Остави отговор