Коледният дух вече е в Пещера, защото днес в 17 ч., на площад „България“ ще започне детското шоу „Дядо Коледа пристига“ с участието на любимеца на малчуганите бате Енчо и театър „Пан“. Малко по-късно, когато падне мрак кметът Йордан Младенов ще запали и светлините на градската Коледна елха.

Така ще бъде поставено началото на цяла поредица от празнични събития, които ще намерят пристан в художествената галерия на Пещера.

На девети декември в ХГ“Проф. Веселин Стайков“ ще бъде открит базар на ръчно изработени предмети, който ще остане отворен до 11 декември. В сряда, 15 декември, щафетата ще поеме Годишна изложба на художниците от клуб „Петър Стайков”. Когато ще бъде връчена и годишната  награда за изобразително изкуство. Началният час на събитието е  17.30 ч.

Дългоочакваната книга „Акорди“ на Георги Връбчев ще се срещне с претенциозната пещерска публика на 16 декември, в същия час и на същото място.

За 21.12.2021 г.  е насрочено награждаването на изявени  спортисти, завоювали завоювали призови места на чуждестранни и републикански състезания. На следващия ден предстои коледната среща на кмета Йордан Младенов с децата загубили родител, това ще се случи също в галерията, но в 14 ч.