Снимка: „Портал 12“

„През тази година паднаха много маски, изостриха се взаимоотношенията между кръговете, които искат да налагат властта си над хората, промяната в световен мащаб от 2020 се разви предсказуемо за астролозите и ще продължи да се разгръща този процес и през следващата 2022 г.“, това разказа пред камерата на „Портал 12“ д-р Светла Балтова, на база на астрологическата си прогноза за предстоящата година.

„Затъмненията са били нещо, наблюдавано от звездобройците от най-дълбока древност и те са били важни затова, което ще се случи през годината. От езотерична гледна точка се случва нещо много силно, защото слънцето, луната и земята остават на една и съща линия, тогава според учителя Петър Дънов се предава изработеният в слънчевата сфера план за земята, който ще се реализира в следващия период. Този план слиза по време на затъмненията, минава през лунната сфера и се реализира на земята. Енергиите траят в много дълъг период от време, чак до следващото затъмнение.

Слънчевото затъмнение от 4 декември е определящо за 2022 г., то е в 12 градуса Стрелец и е във фаза новолуние и това е силен момент, защото Стрелецът, с огнената си енергия за промяна, се асоциира с меча на Архангел Михаил, отключва съпротивата срещу злото и силите на тъмнината, които се мъчат да държат ниско човешката енергия. Това затъмнение ще помогне на човеците да се изправят и да обърнат погледа си към небето. Този процес не завършва чрез противостоянието на най-големите и мощни планети, едната от тях е Юпитер – носител на алтруизъм и висш морал, той навлиза в Риби и това ще се усети от всички хора.

Винаги на нашата планета, в материалния план, е имало борба между светлината и мрака, това ще се усили и човек трябва да направи сам избора на коя страна да принадлежи и всеки човек в тази „война“ е важен. Тече „война“ за човешката душа, на кого да принадлежи тя. Човек може да остане само в плен на материалното, на комфорта и лукса, може да не пожелае да се обърне към доброто, духовното. Но човек е част от природата и тази земя, той е отговорен за нея. Природата в този критичен момент за човека ни дава ръка, тя се грижи за своето объркано дете. Има много силни лечебни средства в момента като билки, които са по-силни от антибиотиците, създадени от нас.“ – казва д-р Балтова.

„Предстои цялостно издигане на човечеството като цяло. Много от нас живеят в условията на комфорт и това ни прави лениви. Прави се опит да се откъсне човекът от осъзнаването, че човекът е безсмъртен. Защото е смъртно само физическото ни тяло. Учителят Дънов казва:“Вие сте космически пътешественици, Земята е само ваша спирка.“ Според думите на лекарката в момента се правят опити човекът да бъде разколебан, да приеме само това, че разполага за кратко време единствено с настоящето си тяло. Това е и причината да се търсят начини за клонирането на хората, за процедурите по неговото разкрасяване и замяната на органите му с изкуствени. „Изкуствените начини за получаване на безсмъртие, откъсват човека от естествената му еволюция.“- казва д-р Балтова.

„Очаква ни бурна пролет, Уран тръгва напред и през следващите месеци се очакват няколко важни турболентни периода, съвпадът на Юпитер и Нептун през април, е повик към хуманизъм в най-висок смисъл на думата и връзка с душата. Още от средата на март имаме разбуждане на човешкото съзнание, защото това е,  което трябва да се извърши. Двете планети са и много силни в илюзията и това е период, в който хората много лесно могат да изпаднат в света на илюзията. Човек трябва сега да осъзнава това, защото иначе ще бъде притиснат от собствените си представи. Ключът на годината е числото 6.

Това е женска енергия, като започнахме с коридора на затъмненията, всички ще бъдат по оста Скорпион – Телец. Остта на живот – смърт и нейното трансцедентиране. Телецът е носител на женската енергия – това е знакът на Хатор и Изида, богинята на живота и смъртта. Скорпионът, като знак, е преминаване отвъд булото на материята, тези два знака се преплитат, точно в това си качество.

Телецът в материален план, управлява капиталът и земята, но това е и знакът на Буда, фактически това е знакът на отварянето на третото око, което вижда отвъд булото на материята. Така че живеейки в материята да бъдем осъзнати за булото на илюзиите, за тежестите на материята. Това може да намери израз дори в най-дребните неща. Мисля, че всеки от нас ще трябва да направи преценка в 2022 г., кои са най-важните неща в живота му.

Традиционно и двата знака се разглеждат със страховете ни по отношение на нашите ценности и притежания, Телец в материалните неща и в Скорпион, с емоционалните ни привързаности. Сега ще бъде годината, в която ще имаме нужда да определим приоритетите си – парите или духовното е най-важното? Най-първата разменна монета е била солта, както казва Иисус: „Вие сте солта на земята, а ако солта обезсолее, какво ще стане?“ „Солта е магическа субстанция“, казва Учителят Дънов, „и 1000 фабрики ако работят не могат да създадат тази божествена сол, която в същност е праматерията.“Така че рябва да се обърнем към истински ценните неща в живота си. Сърцето ще бъде водещо. Импулсът към висшите сфери на любовта е траен, но той ще стане със съпротива.

„Войната“, за която споменах ще продължи и през 2022 г. Хората ще трябва да се научат да работят с енергиите си, да ги трансформират, да осъзнават енегията на добрият жест и добрата дума. Тази работа с енергията ще ни бъде много необходима, да се свързваме с природата и да обменяме позитивна енергия.

Преди години казах, че постепенно ще се срутват големите структури и бъдещето е за малките, мастодонтите все още стоят, но все повече се разгръщат малките хармонични общности от хора, които правят добро, мислят добро и пазят човечеството, и планетата. В следващата година ще бъдем в точката на изостряне, това не е плашещо, време на самоопределение е. Интересни са и затъмненията, защото в края на 2022 г. има затъмнение и ще има голяма изненада за силите, които си мислят, че управляват земята, защото това не е тяхна работа, ще има голямо разтърсване в техните редици.

Време е за мобилизация, за радостна решителност, когато човек си е на мястото и се обърне към висшите сфери, той винаги получава помощ. Молитвите и вярата са ключови, състраданието и солидарността също. Това не са проповеди. Предречено е, в Апокалипсиса, след като битката е спечелена в духовните сфери, тя се води на земен план.

България играе своята важна роля, със здравия разум, който проявяват българите. България кредитира с духовна енергия цялото човечество.

За мен лекциите на Учителя са наръчник за справяне с трудни условия, краят на биката е ясен, доброто винаги побеждава. Как ще преминем през различните етапи? С изостряне на въпроси свързани с обществени процеси, политически въпроси, които провокират чувството за свобода на хората, в края на тази година ще бъде важен и въпросът окло децата – здравето и образованието им. На 21.12. с навлизането на Козирог излиза знакът Рак, ще се противопоставят държавни структури на усещането за майчинство. Трябва да обърнем поглед към децата.

Първите месеци на годината ще бъдат бурни, януари – февруари ще бъдат белязани с материални проблеми, свързани с финанси. Влиянието на Уран се изразява и при цените на петрола, не само при банковата сфера. Ще има сътресения и при валутните курсове. Да внимават онези, които инвестират в криптовалута. Хората трябва да инвестират в земя и жилищни имоти. През февруари, бизнесът свързан със земя ще бъде стабилен, трябва да сме по-фокусирани в практичните си планове. Началото на март е критичен момент, може да се предизвикат манипулативни действия от страна на големите структури, което ще доведе до социално напрежение, а в края на март – разгръщане на протести, като не говоря за местни, а по – скоро за наднационални прояви.

Това ще продължи и през април, този период е добър да се обърнем към най-дълбоката и висша същност,  в противен случай ще затънем в илюзии. Това е своеобразен изпит пред нас. Бурен ще бъде и месец май, в него ще видим разчупването на моделите и правилата, които са били налагани на обществото. Ще оцелеят политическите формации, коио не си служат с манипулации и насилие.

Това касае не само България, а и структури, които касаят наднационални интереси. Ще има корекция за всички политици по света, сега вече тече процес на промяна на високи нива и едни от резултатите ще видим през май, идната година. Глътката въздух започва от втората половина на май.

Огнената енергия на Овен ще бъде съчетана с неговата съживяваща същност, много повече истина и правдивост ще прониква в душите на хората, а и между тях. Ще бъде разширяващо това влияние на Юпитер и движението на Уран напред. Трябва да бъдем по-силни в промените, които искаме да направим и ще направим в живота си. Човек трябва да се води от интуицията си и усещанията в слънчевия възел.“ – казва д-р Балтова.

„Лятото – юни и юли, това са месеците за продължаване напред. Това е годината на сърцето и добротата, на състраданието и благородството.

Август и септември, ще има надграждане на постигнатото до момента, материализиране и усъваршенстване. Време за изграждане на солидна база върху вече постигнатото, това ще се отрази като вглъбяване, към което ни призовават есенните месеци на годината. Човек трябва да се обърне и да види какво е постигнал, и какво му предстои. Краят на октомври ще бъде момент за равносметка, време за сваляне на старата обвивка и да остави зад гърба си нещата, които вече не му вършат работа.

През цялата година за всеки човек ще има периоди, в които трябва да сваля по една стара обвивка, но това е подготовка за 2023 – 24 г. , когато ще направим една голяма крачка към епохата на Водолея.

Побързайте да изразявате любовта към най-близките си хора, всичко във Вселената е борба за енергия, не се оставяйте на страха, бъдете господари на своите енергии.“ – съветва д-р Светла Балтова.

ЗА НЕЯ

Д-р Светла Балтова има дългогодишна практика като специалист по вътрешни болести, кардиология и ревматология. В търсене на същинските причини за болестите и ефективни методи за лечението им тя изучава задълбочено редица алтернативни подходи. Д-р Балтова се нарежда сред водещите експерти по лечение с цветните есенции на д-р Бах, паневритмия, холистична медицина, астропсихология и медицинска астрология.

Д-р Балтова е автор на две книги по астропсихология: „Астрология и астропсихология за всеки“ и „Планетите и ритъмът на човешкия живот“, и е съставител на няколко тематични сборника с извадки от лекции на Учителя Петър Дънов. През 2019 г. излезе и „Новата медицина“, в която д-р Балтова споделя своя богат опит в духовното и стандартното медицинско познание. В нея читателят ще намери информация за ролята на всеки от главните органи на тялото, основаваща се предимно на учението на Петър Дънов, в съчетание с астрологичните принципи и закони.