Волейболистите на Хебър (Пазарджик) продължават изключително успешната си серия в първенството на Супер Волей при мъжете, като записаха девета поредна чиста победа. Шампионите се наложиха над ЦСКА с 3:1 (25:17, 19:25, 25:14, 25:14 ) в отложен мач от трети кръг на шампионат, който се игра в обновената зала „Васил Левски“.

Така Хебър загуби първи гейм за сезона, но оглави класирането в елита, като измести от там Пирин (Разлог), който вече е на втора позиция. „Тигрите“ са първи с девет победи, пълен актив от 27 точки и само един единствен загубен гейм, докато разложани са с девет успеха, но с точка по-малко в актива си – 26. Следващият петък двата съперника ще имат решителен сблъсък за първото място в Супер Волей. Домакин е хебър, като двубоят ще е е отново в зала“Васил Левски“.

Двубоят противопостави два от най-класните съперници в българския шампионат, като в първите две части имаше емоция, заряд и оспорваност. Все пак Хебър показа, че в своята зала е труднопревземаем, независимо от отсътвието на важни фигури. В срещата участие не взеха централният блокировач Виктор Йосифов и опитното либеро Теди Салпаров, като на тяхно място като титуляри започнаха Николай Къртев и либерото Петър Каракашев. Сервисът бе основно оръжие на шампионите, които затрудниха максимално посрещането на „червените“. На останалите елементи пазардижкии също имаха предимство пред ЦСКА и имаха водеща роля през по-голямата част от мача

Реализатор в мача стана Тодор Алексиев с 21 точки (1 ас, 1 блок). Якопо Масари добави 11 точки за успеха.

За ЦСКА най-резултатен бе Реда Хайкал с 14 точки ( 4 аса, 2 блока).

ХЕБЪР: Гьорги Гьоргиев, Брадли Гънтър, Тодор Алексиев, Якопо Масари, Теодор Тодоров, Николай Къртев, Теодор Тодоров, либеро – Петър Каракашев (Мартин Симеонов, Пламен Шекерджиев, Иван Станев)

ЦСКА: Добромир Димитров, Реда Хайкал, Георги Татаров, Мартин Павлов, Иван Латунов, Андрей Христов, либеро – Кристиян Петров (Делчо Раев, Ивайло Стефанов, Кристиян Великов).