Д-р Михаил Тиков, собственик на най-голямата верига лечебни заведения „Булфарма“, сред които са „Софиямед“, „Пълмед“, „Бургасмед“, „Здраве“ и „Проф. Д. Ранев“ инициира безплатна кампания от прегледи за жителите на гр. Велинград и Общината при специалисти по водещи медицински направления за профилактика на социално значими заболявания.

Безплатните прегледи ще се проведат през месец декември 2021 и януари 2022г. освен в МБАЛ „Здраве“- Велинград, но и в университетските болници в гр. София – УМБАЛ „Софиямед“ и в гр. Пловдив – УМБАЛ „Пълмед“. Кампанията идва в отговор на неверни, безпочвени и лъжливи твърдения на определени общински съветници във Велинград, които само, за да прикрият конфликта си на интереси при правене на имотни сделки са готови да оклеветят всеки, категоричен е докторът – бизнесмен.

„Многократно сме оказвали съдействие и сме помагали на Общинската болница.

Работили сме и продължаваме да работим в колаборация например за извършването на скенер на пациенти при налични технологични проблеми с апаратурата в Общинското лечебно заведение. Към момента съм направил дарение на МБАЛ „Здраве“ – Велинград на апаратура за експресна PCR диагностика за ковид с резултат до 30мин.

Съвместната ни работа е пример за това как трябва да се развива здравеопазването в района, защото за мен най-важното е  доверието на пациентите“, допълва още д-р Тиков и разяснява, че по никакъв начин през годините не се е намесвал в дейността на Общинското лечебно заведение. „Амбициите ми са единствено и само свързани с развитието на здравеопазването в Община Велинград. Ако съм искал да фалирам Общинското лечебно заведение, за да завзема земите му и да построя на тяхно място хотел – вече да съм го направил като купя един от многото продаващи се в града хотели.“ – категоричен е Тиков.

Д-р Тиков припомня още, че и досега благодарение на колаборацията на специалистите от 3-те града са подпомогнати в лечението хиляди хора от Община Велинград и Сърница.

„Така ще бъде и занапред, защото единствената моя цел е да предложим на тези хора съвременна методи на диагностика и лечение. Бих призовал както Общинския съвет в града, така и управлението на Общинската МБАЛ Велинград да се съсредоточат върху това как заедно да бъдем полезни на гражданите и живущите в Общината и да бъдем в услуга на тяхното здраве.“ – се казва още в изявлението на д-р Михаил Тиков.