Симфонично-оперетно дружество „Маестро Георги Атанасов“ възобновява днес своята концертна дейност за любителите на класическата музика. От 18:30 часа музикантите отново ще се качат на сцената на концертна зала „Маестро Георги Атанасов“ за концерт под диригентската палка на Любомир Денев – младши. Солист ще е кларнетистът Цветомир Радев, а в програмата са включени Увертюра от операта „Вълшебната флейта“ от Волфганг Амадеус Моцарт, Концертино за кларинет и оркестър, ми-бемол мажор от Карл Мария фон Вебер и „Неродена мома“ от Любомир Денев. Диригентът Любомир Денев – младши е роден е през 1988г. в София и е син на диригента и композитор Любомир Денев. Пет годишен започва да учи пиано.

Композира от 6 годишен. Първото му музикално произведение се казва „Влак“. Още в годините на своето следване става втори и главен диригент на възродената младежка филфармония „Пионер“/2010/ и се явява на конкурси по дирижиране/2011/, а първата му работа след дипломирането е на пианист в Софийската опера и балет. След 2012г. е гост диригент на Софийска филхармония, Нов симфоничен оркестър, Симфониета-София, Симфониета-Видин, Симфониета-Враца и постоянен диригент на Sofia Session Orchestra. Има успешни турнета с български симфонични оркестри в страната и в Китай, Унгария, Сърбия, Гърция, Турция и Германия.

Любомир Денев-младши пише симфонична и инструментална музика, както и музика за игрални, документални и анимационни филми, и компютърни игри. Негова е музиката на серийния филм „Знакът на българина“ по едноименните романи на Димитър Недков. Носител е на наградите за композиция – „Музиката и земята“/2007/, „Дико Илиев“/2008/ и „60 години Софийски духов оркестър“/2012/.