Родителите на децата, които редовно посещават местните школи за изкуства в Пазарджик, също ще получат данъчни облекчения. Това бе обявено от кмета на областния град Тодор Попов в личния му профил във Фейсбук. „Искаме да обхванем всички, които осъществяват такъв тип дейности, свързани с този тип извънкласна дейност. Считам, че това е важно! Ние трябва да подкрепяме такива млади момчета и момичета, които се занимават с нещо смислено и са полезни, както за себе си, така и на нашата местна общност“. – написа градоначалникът.

До момента от тази привилегия се ползваха единствено семействата на спортуващите деца. Още в началото на мандата си Тодор Попов обяви, че преференции ще ползват всички родители, чийто деца са ангажирани с местните спортни школи и извънкласни форми в областта на изкуствата. Идеята на Попов е младите хора да бъдат активно ангажирани с дейности, които ще допринесат за личностното им развитие, като по този начин родителите също ще бъдат съпричастни.

„В момента разработваме методологията за стимулиране на тези деца и искаме да обхванем всички, които участват в извънкласна дейност. Критериите са по-сложни, отколкото при данъчните облекчения за родители на спортуващи деца, но моят екип подготвя вариант на методология, който да ни даде възможност да подкрепим младите хора на Пазарджик, които се занимават с важни и смислени неща и са полезни не само на себе си, но и на нашата общност като цяло – това ще ни бъде приоритетно през следващите години.“ – добави Попов.