Продължават активните действия на полицейските служители от структурите на ОДМВР-Пазарджик за противодействие на държането и разпространението на наркотици в областта, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР – Пазарджик.

Криминално проявен мъж е задържан за разпространение на наркотици от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. Акцията е осъществена под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура в областния град.

Снощи екипи от сектора извършили претърсване в апартамент намиращ се в центъра на града. Той бил обитаван от 52-годишен пазарджиклия. Вътре криминалистите открили бучка с бяло прахообразно вещество пакетирана с полиетиленов плик. Направеният полеви наркотест реагирал положително на амфетамин, а количеството на дрогата се оказало малко над 60 грама. Дилърът, който е криминално проявен е задържан в ареста за срок от 24 часа. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство  под наблюдението на прокуратурата.

Вчера служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик извършили проверка на 30-годишен мъж от областния град. Установено било, че той пренася полиетиленово топче с бяло прахообразно вещество. Направеният полеви наркотест реагирал положително на амфетамин. По време на последвалото претърсване в жилището му бил открит плик с около 17 грама суха марихуана и още 15.6 грама амфетамин. Мъжът е задържан за срок от 24 часа, а спрямо него е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Малко след полунощ на улица в Пазарджик автопатрул при местното полицейско управление извършил проверка на 38-годишен пазарджиклия. При вида на униформените мъжът изхвърлил от джоба на якето си две полиетиленови топчета. Това обаче не останало незабелязано от униформените, които го задържали и иззели двете разфасовки. Оказало се, че те съдържат близо 15 грама амфетамин. По случая се води бързо производство.