Март 2021-ва започна освен с традиционното закичване с червено-бели конци, с отбелязването на националния празник, но и със старта на предизборната кампания, първата за годината.

За първи път пуснахме „умни“ данъчни декларации. Предварително попълнените от НАП данъчни декларации станаха достъпни с ПИК на приходната агенция, или с електронен подпис. Продължихме да броим болните от коронавирус. Година след обявяване на пандемията въведоха нови кризисни мерки.

Гимназията по икономика в Пазарджик стана абсолютен победител за България в състезание, част от международния проект „Моят виртуален град“ Най-висок резултат-1989 точки събра отбор „Mission Future“ с ученици от 12 Г клас, специалност „Оперативно счетоводство“ и ментор г-жа Марияна Куманова.

ДКТ „Константин Величков“ получи две номинации за националните награди Икар 2021 г. – Александър Тонев в категория Поддържаща мъжка роля, в ролята на “Санчо Панса”, в “Дон Кихот” от Мигел де Серватентес, реж. Маргарита Младенова и драматургът на театъра Васил Балев със “Свлачище”, в категория Драматургичен текст.

След зрелищен двубой Хебър загуби шанс за Купа България

Спортна зала „Васил Левски“ в Пазарджик стана арена на грандиозната битка за Купа България по волейбол, а Дара Стоянова успя да събере цялата възможна палитра от медали по време на Държавното първенство по художествена гимнастика.

Къщичката на баба Яга грейна в градинката при „Ескулап“

През март официално беше открита реновираната градинка до бившата болница „Ескулап“. Територията, която може да се ползва за игри от децата, като зона за спорт и забавления беше оборудвана с поредната атракция – къщата на Баба Яга.

Същия месец куче наръфа дете във Варвара. Инцидентът стана, след като съседско куче се промъкна в двора на детето, където също имало домашно отглеждано куче и между двете животни започнала свада. Детето, което станало неволен свидетел на случващото се пострадало при опита да ги разтърве. През март арестуваха сина на панагюрския кмет заради това, че управляваният от него лек автомобил беше блъснал последователно три паркирани коли, след което се беше врязал във витринно стъкло на търговски обект.

In memoriam: Томи Наплатанов отиде във Вечността

Март беше белязан и от няколко загуби. След мъчително и тежко боледуване ни напусна колегата Томи Наплатанов. Томи имаше дарбата да разказва живота по неповторим начин и беше част от екипа на „Пазарджишка Марица“ в продължение на осем години.

През март ни напусна и уважаваният арх. Христо Герасимов, а в Районен съд – Велинград на официална церемония беше връчено отличието на наследниците на удостоения посмъртно съдия Веселин Петричев с „Личен почетен знак-първа степен златен“, за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните си задължения и високи нравствени качества.