В навечерието на най-светлия християнски празник Коледа, благотворителна акция: „Подари играчка на болно дете”, организираха учениците от 1.в клас на ОУ „Любен Каравелов” гр. Пазарджик.

5 деца, придружавани от техния класен ръководител г-жа Спаска Иванчева, посетиха МС„Здраве“, гр. Пазарджик. Те се срещнаха с д-р Руска Личева, началник на Детско отделение и Божурка Маринова – главна сестра в болничното заведение, за да предадат подготвените подаръчни торби и пликове, които да зарадват децата, настанени за лечение в отделението.

Коледната елха беше допълнена и всяко дете получи изненада, а за дарителите остава приятното чувство от усмивките на малчуганите и техните майки.
„ По Коледа се случват чудеса. Нека ние допринесем за това коледно чудо за болните деца”, коментираха учениците по време на дарението. Д-р Личева от своя страна изказа благодарност към малките дарители за техния мил жест. Тя пожела на учениците да сбъдват мечтите си. Да бъдат здрави и за Коледа да получат подаръците, които са си пожелали.