В Начално училище „Михаил Каролиди“ днес бе открита изложбата с рисунки и фотографии на децата участвали във втория общински конкурс „Пещерските будители“. Най-малките литератори и художници твориха по темата „Крепостта Перистера – минало и настояще“, а днес техните произведения бяха експонирани във фоайето на първия етаж на школото.

Припомняме, че конкурсът се провежда за втора поредна година, той беше създаден от „Биовет“АД, а наградният фонд за участниците надхвърли 2000 лв., като всички ученици от община Пещера имаха възможност да покажат своите таланти в три направления – литература, изобразително изкуство и фотография.

Четиринадесет деца от НУ“Михаил Каролиди“ взеха участие в надпреварата, като се представиха отлично и взеха всички челни места от трите категории, в своята възрастова група. Пред своите съученици по време на церемонията по откриването стиховете си прочетоха четвъртокласничката Сияна Мирчева и третокласникът Георги Връбчев.

Освен сборникът с всички творби на участниците издаден от „Биовет“ АД, децата получиха и флаш-памет със запис от церемонията по награждаването на крепостта „Перистера“в Деня на будителите.

Наградите бяха връчени от представителя на „Биовет“ АД – Георги Щерев. Ето и имената на останалите отличени деца – Анна Мишеморова, Божидара Ахчийска, Дария Стайкова, Ева Кирова, Иван Танев, Кристиян Петров, Марияна Терзиева, Никол Крумова, Петко Якофов, Яна Банчева, Янко Власев, Емир Юмеров.

Георги Щерев подкани всички ученици да прояват още по-голямо усърдие и участие в предстоящото през тази година трето издание на конкурса „Пещерските будители“, той благодари на педагогическия екип за съпричастността и съдействието по организирането на конкурса. Директорът Петър Николов получи Благодарствена грамота. Дарени бяха и сборници за библиотеката на училището, а една от флашките е за училищния архив.

„Ние ще се представим достойно и в следващия конкурс.“ – заяви директорът на училището Петър Николов. „За нас е чест и удоволствие да бъдем съпричастни с инициативата, която е родолюбива и се посреща с интерес от децата и техните преподаватели. Искам да изкажа и благодарността си за съдействието, което получихме от „Биовет“АД по отношение на ремонта на физкултурния ни салон. Предполагам, че в рамките на два месеца, ще имаме възможност отново да ви поканим да ни гостувате, при откриването на отремонтирания физкултурен салон.“ – каза още Николов.

Изложбата, която пътува над месец по училищата в Пещера, ще остане в НУ“М.Каролиди“ до 12 януари, а на следващия ден ще бъде представена в седмото училище – „Михаил Куманов“, където ще завърши обиколката си.