Първата приемна на народният представител от ПП“Възраждане“ ще се състои утре, съобщи той. От много време хората искат лична среща с хората от нашата партия и по тази причина реших поне веднъж месечно да организирам срещи с граждани в областния град. Жителите на цялата област могат да ме намерят утре в Пазарджик, като мястото е гранд – хотел „Хебър“, зала Марица, от 13:00 часа.

Припомняме, че Стоян Таслаков е единственият народен представител на „Възраждане“ от нашия избирателен район. Той е на 34 г. Семейството му произхожда от село Црънча. След завършване на средното си образование (2006 г.) работи в няколко от най-големите промишлени предприятия в региона на Пловдив – завода за целулоза „Монди“ – гр. Стамболийски и „Готмар“ – гр. Съединение.

През 2010 година завършва бакалавърска степен по бизнес администрация в Европейския колеж по икономика и управление в гр. Пловдив. В следващите две години специализира магистърска степен по Управление на проекти, финансирани от структурните фондове на Европейския съюз във ВСУ „Черноризец Храбър“. Завършвайки с отличен успех е награден със стипендия от университета за стаж в европейските институции в Брюксел. Там взима участие в няколко семинара в Европейския парламент, Комитета на регионите и Европейската комисия, където се запознава с работата на съответните институции.

През 2012 година започва работа като управител на главен склад в известна мебелна компания. През 2016 г. решава че е време да се сдобие с международен опит и заминава за Великобритания. Приема работа за най-голямата строителна компания в Обединеното кралство и шеста по големина в света. През 2017 регистрира собствена фирма – „Таслакорп ЛТД“, занимаваща се с пасивна противопожарна защита и продължава да работи като подизпълнител. Фирмата функционира успешно досега.

В същия период Стоян Таслаков инициира родителски комитет за създаване на Първо Българско училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Ковънтри, Великобритания. В началото се записват 20 българчета, които изучават четмо и писмо на родния си език, както и история и традиции на България. Училището съществува вече пета година, като броя на българчетата се е удвоил. През 2019 г. става един от инициаторите на Възраждане Лондон, а през 2020 г. се включва в учредяването на структура на Възраждане в община Стамболийски.

Към момента е член на „Мрежата за изборни доброволци в Обединеното кралство“, която помага на българската общност и посолството за организацията и провеждането на избори.