Италианския кларинетист Клаудио Мансути ще свири утре, на 13-ти януари, в концертна зала „Маестро Георги Атанасов“ в Пазарджик. Той ще изпълни за пазарджишката публика Концерт за кларинет и оркестър в ла-мажор от Лудвиг ван Бетховен. В концерта ще прозвучи още Симфония №8, „Недовършена“ от Франц Шуберт.

Диригент ще е младият Симон Павлов. Талантливият старозагорец е студент в НМА, в класа на маестро Григор Паликаров. Клаудио Мансути завършва кларинет с отличие в консерваторията „Дж. Томадини” в Удине при Маестро А. Печиле, а по-късно учи при Маестри П. Борали (RAI-Милано), и К. Лайстер (Берлинска филхармония).

Лауреат е от пет конкурса за камерна музика на национално и международно ниво. Мансути има опит в организацията и като художествен директор на музикални прояви. От 1991 г. той е художествен директор на театър „Луиджи Бон” в Удине и на фестивала „Карниармони”.

Той е редовен сътрудник на струнния квинтет на Берлинската филхармония, заедно с квартет „Янацек” е основател на ансамбъл „Вариабиле” (камерна група, с която има редовни гастроли в цяла Европа). През 2001 г. получава наградата „Moret d’aur” за Културна личност на Годината във Фриули, Венеция-Джулия.Началото на концерта е в 18:30 часа.

Входът е свободен.