БНТ подписа договор с ЮНЕСКО за реализацията на съвместен проект за популяризиране на българското културно наследство по света.

Поредицата ще съдържа 17 кратки видеа, заснети от екип на обществената телевизия по сценарий и режисура на Китин Муньос, които ще се излъчат по БНТ. Видеата ще бъдат на български, испански, френски, английски и арабски, като ще се разпространяват по комуникационните канали на ЮНЕСКО.

Проектът на БНТ с ЮНЕСКО и Китин Муньос е резултат от много съвместни усилия. Страната ни има с какво да се гордее и популяризирането на българското културно наследство е важна част от мисията ни на обществена медия. Радвам, че отново ще имаме възможност да допринесем в изграждането на културен мост, представяйки България пред света.“, споделя генералният директор на БНТ, Емил Кошлуков.

Антонио Хосе Муньос Валкарсел (известен като Китин Муньос, роден на 19 ноември 1958 г. в Сиди Ифни, Мароко) е мореплавател и офицер от елитните части на испанската армия. Китин Муньос става посланик на добра воля на ЮНЕСКО през април 1997 г.

На 26 октомври 2002 г. Китин Муньос сключва брак с княгиня Калина. Сватбата се състои в двореца Бистрица, в Рила.

Княгиня Калина ражда момче на 14 март 2007 г. в Университетската болница „Лозенец“ в София. Бебето им носи името Симеон Хасан – наречено е на дядо си и в памет на покойния крал на Мароко, личен приятел на дядото Симеон Сакскобургготски.