Хебър спечели Купа България за трети път в младата си история, като повториха успеха си от 2019 и 2020 г., когато трофеят отново дойде в Пазарджик, при това след победа над същия съперник – Нефтохимик. В тежък и доста оспорван мач, „тигрите“ успяха да се наложат с 3:1 (25:23),(25:27),(25:23),(25:21).

Мачът беше трети и за двата отбора в последните три дни. Сред публиката бе шефът на волейболната федерация Любомир Ганев, а редом с него двубоя гледаха и кметовете на Пазарджик – Тодор Попов, и на Бургас – Димитър Николов.

Първият гейм от днешния инфарктен мач между отборите на Хебър и Нефтохим в зала „Младост“ в Бургас  приключи в рамките на по-малко от половин час с първоначален превес за домакините от бургаския отбор, по средата обаче Хебър успя да завърти резултата в своя полза и го запази до финала на първата част на играта, като спечелихме с 25:23.

Вторият гейм стартира с много добра игра за Хебър докато стигнаха разликата от 10:5, но Нефтохимик показа класа и върна контрола върху играта и в средата на гейма изравни с 14:14, а след това поведе в резултата. Треньорът Камило Плачи поиска прекъсване при резултат 17:19 в полза на домакините и извади от игра Стойко Ненчев. След подновяването на играта геймът продължи точка за точка. При 20:20 отново последва прекъсване, по искане на треньора на Нефтохимик. За отбора това е пети пореден финал за Купа България. В крайна сметка геймът бе спечелен от домакините с резултат 27 точки срещу 25 за Хебър.

Нефтохимик бяха по-добри в контраатаката и това заслужено им донесе победа във втората част на играта.

Зрелищният мач продължи с изцяло доминиран от бургазлии трети гейм, независимо от смените, които направи Камило Плачи. Но те не доведоха да обрат в резултата, като в един момент разликата достигна до 18:11 в полза на домакините. В този тежък момент всички силни оръжия на Хебър – началният удар и блокадата им изневеряваха. В края на гейма „тигрите“ се съвзеха и започнаха да топят разликата, като преднината на Нефтохимик стана само две точки. Като в крайна сметка здравите нерви помогнаха за преодоляването на кризата. Няколко добри изяви като силният удар на Брадли Гънтър за двадесетата точка и няколко последователни успешни блокади върнаха увереността на Хебър. Техничен удар на Якопо Масари даде за първи път преднина на Хебър през този гейм – 23 : 22 за Нефтохимик. След успешен начален удар малко по-късно Хебър направи впечатляваща серия и изправи публиката, като даде категорична заявка за победа в третата част. При резултат 24:23 за Хебър от Камило Плачи поиска прекъсване, а след очаквания вече обрат Хебър  спечели третата част с 25:23.

Четвъртата част започна с превес на Хебър, нашите направиха доста добро разиграване в началото и си спечелиха първите две точки. Запомнящ се удар на Тодор Алексиев малко по-късно доведе до резултата 9:4 за Хебър. Брадли Гънтър отново се отличи с умения и малко след половината гейм Хебър и Нефтохимик играха точка за точка, като превесът беше за нас.

Припомняме, че шампионът на България по волейбол Хебър (Пазарджик) получи приза “Отбор на годината” за изминалата 2021 г. Това се случи на бляскава церемония, на която присъстваха президентът на клуба Александър Иванов, част от състезателите на „тигрите“ и членове на треньорския щаб, само преди броени дни в областния град.

Това е третата победа на нашите момчета в този турнир. Припомнете си как спечелихме Купа България през 2019 г. и 2020 г.

Преживейте със снимки еуфорията от победата на Хебър в турнира за Купата на България

И сме най-красиви, и сме най-добри: Хебър измъкна Купата на България от Нефтохимик в Бургас с 3:0