Инициативата „Заедно в теснолинейката“ ще се проведе за седми път на Националния празник на България – 3 март, това съобщиха от „Родопска теснолинейка“. Традицията ще бъде спазена и пътуването ще приключи в Якоруда.

„На фона на продължаващата трета година световна пандемия всички ние имаме нужда от положителни емоции и разходка сред природата. За да не се струпваме в читалищния салон, тази година също планираме да заменим концерта на закрито с разходка до „Бръчината” – хълмчето, от което се открива красива гледка към Якоруда и снежна Рила. А на площада пак ще се повеселим с традиционно празнично българско хоро. Ще остане време и за обяд.
Вземете усмивките, знамената, българския си дух и предпазните маски, и Ви чакаме на гара Септември на 03.03.2022 г., откъде в 08:50 ч. ще отпътува влак „Родопи” за Якоруда. Може да пътувате с влак до Септември от София (в 06:20 ч.), Пловдив (в 08:00 ч.), Пазарджик (в 08:20 ч.) и други гари.
Пристигаме в Якоруда към 12:00 на обяд и потегляме обратно в 15:50 ч. – вечерта в гара Септември също има връзка с влакове за София, Пазарджик и Пловдив. Билети за теснолинейката се продават във всички каси на БДЖ – достатъчно е да кажете датата (03.03.2022), маршрута (Септември-Якоруда-Септември) и влаковете (в 8:50 от Септември и обратно в 15:50 ч. от Якоруда).
БДЖ ще продава запазени места за тази дата. Когато билетите със запазени места са в продажба ние ще Ви информираме тук, дотогава не бързайте да купувате билети.
Предвид планираното запълване на времето в Якоруда с разходки на открито, при прогноза за дъждовно време или минусови температури ще отменим събитието и ще Ви предложим да пътуваме заедно до Добринище, за да не напускаме влакчето! Събитието ще бъде отменено и при въвеждане на забрана за подобни мероприятия от българските здравни власти.“ – съобщиха от „Родопска теснолинейка“.