Пъстри и красиви мартенички, изработени с много сръчност и любов получиха работещите в Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик. Те им бяха подарени от десетгодишната Божидара Неделева, петгодишната Елея Алексиева и шестгодишната Ана-Мария Попова. Момиченцата поздравиха медиците със стихчета и им благодариха, че помагат на болните хора, съобщиха от МБАЛ – Пазарджик. Тези мартеници са специално изработени за вас от деца от Пазарджик и други градове и искаме с тях да ви пожелаем здраве и късмет, обясни Божидара.
„ Благодарим на децата, които за втора поредна година са решили да дарят мартенички за работещите в болницата. Този мил жест стопля душите ни в тези трудни времена, в които всички колеги работят денонощно и се грижат за пациентите. Бъдете здрави и продължавайте да правите такива добри жестове“, пожела старшата сестра на Спешно отделение Ангелина Сотирова.
„Общински детски комплекс- Пазарджик отново организира конкурс „Баба Марта бързала“ с благотворителна цел. И тази година деца от всички детски градини и училища от град Пазарджик и областта се включиха с голямо желание“ , обясни Любомира Попова от ОДК-Пазарджик. В инициативата са участвали над 40 учебни заведения, а над 200 групи от детски градини и класове от училища, са изпратили ръчно направени мартеници от своите възпитаници. В конкурса със свои мартенички са се включили и деца от Септември, Велинград, Пловдив, Разград и Омуртаг.
„Щастливи сме, че имаме възможността заедно да направим нещо добро и да зарадваме лекарите, медицинските сестри, санитарите и персонала на болницата. Зарадвахме с мартенички и живеещите в Дом за стари хора“Гаврил Кръстевич“, каза Любомира Попова. Тя благодари на всички деца, учители и родители за прекрасните мартенички, картички и сувенири, които с голямо старание са изработили за конкурса.
Близо 1000 мартенички бяха разпределени между медиците от всички отделения на МБАЛ-Пазарджик. Те ще се закичат с тях на първи март и ще вържат и на своите пациенти бели и червени конци за здраве и късмет.
Баба Марта е символ на пролетта и носи пожелание за здраве и плодородие.
 
„От сърце желаем на всички деца , които са участвали в изработването на мартеничките весели игри и да бъдат все така добри! Благодарим Ви, че дарявате усмивки и надежда!“ – казаха от МБАЛ – Пазарджик.