Посещението на Корхан Кюнергю в Брацигово е част от опознавателната му визита на общините в област Пазарджик. След разговора с кмета на община Брацигово, генералният консул се отправи на визита и в община Пещера. Турция изпрати нов генерален консул в Пловдив още миналата година.

Това е дипломатът Корхан Кюнгерю. Той идва от Анкара, където до момента е работил в специално разкрития КОВИД отдел във външното министерство на страната. Кюнгерю вече е бил генерален консул на турската държава в Казахстан. Указът за назначението му е издаден, тъй като 4-годишният мандат на предишния консул в Пловдив Хюсеин Ергани изтече, съобщи БНТ.

Генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю и кметът на община Брацигово разискаха евентуални двустранни връзки в областта на туризма. Госпожа Казакова и господин Кюнгерю показаха подготвеност да работят за развиване и увеличение на двустранния поток от туристи.

С общите старания на двете страни би трябвало да се преодолее отрицателната наклонност в бранша на туризма, породила се в резултат на пандемията от COVID-19.