С два златни медала, четири сребърни и две бронзови отличия се завърнаха от Държавния личен шампионат по джудо младите спортисти на СК „Кодокан“. Шампионатът се проведе в Гоце Делчев в два състезателни дни – на 16 април за момчета и момичета, на 17 април – за юноши и девойки младша възраст.

Джудистите на „Кодокан“ успяха да се наложат над силни отбори и състезатели е спечелиха престижните осем медала.

Със златото се окичиха Пролет Тончева в категория до 40 кг при девойките младша възраст. Пролет е ученичка в Спортното училище и една от големите надежди на джудото в Пазарджик. Вторият златен медал спечели Христо Димитров, също ученик в Спортното училище, в категория до 73 кг при юношите младша възраст.

Не по-малко значими са и вторите отличия. За среброто успяха да се преборят Мария Атанасова / кат. +57кг/, Денислав Медаров /кат. 46кг/, Виктор Пепелов / кат. +60Кг/ и Никола Марков / кат. +73Кг/ при юношите.

Алекс Болчев / кат. 38Кг/ и Цветомир Вълков / кат. 60Кг/ спечелиха бронзовите медали.

Йоана Алексиева / кат. 44кг/ и Александър Терзиев / кат. 50Кг/ се класираха пети в своите категории в групата на девойките и юношите младша възраст.

„Това са младите надежди в джудото. Работим с тях усилено, провеждат дву- и триразови тренировки, тъй като са ученици в Спортното училище, и успехите не закъсняват“. Това коментираха след състезанието треньорите Величко Серев и Виден Василев. Те изразиха оптимизъм, че идват нови поколения спортисти с огромно желание за върхови постижения.