Измамници намериха начин да откраднат по шест лева от всеки, който реши, че участва в игра организирана от „Лидл“ или ИКЕА. На страници във Фейсбук, уж регистрирани от двете търговски вериги, измамници организират игри, които отвеждат към страница, която таксува наивниците по шест лева, при това те доброволно се регистрират там. За измамата съобщиха наши читатели, които описаха подробно и как се случва това.

На фишинг-страницата е публикувана „игра“, в която читателите трябва да открият колко са трикраките коне. След като напишат в коментарите това, те получават лично съобщение, в което ги уверяват, че са избрани да получат карта за „Лидл“ и талони за 2000 лв. Единственото условие да получат наградите е да споделят страницата в поне пет групи. Следващата стъпка е да се регистрират на място, от което „Лидл“ ще установи самоличността им и ще им предостави наградите. Точно там обаче ги чака изненадата с шестте лева.

Прочетете внимателно надписа с малките букви.

От „Лидл“ потвърдиха за PZdnes, че не са публикували подобна игра. Междувременно фалшивата страница бе споделена 165 пъти, а коментарите, които отговарят на броя на участвалите са близо петстотин.