Вчера в една от групите в социална мрежа бе публикувана снимка на група младежи висящи от прозорците на движещ се джип по улиците на гр.Пазарджик, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР – Пазарджик.
След получаване на информация за публикацията служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик предприеха необходимото за изясняване на случилото се. В резултат на полицейските действия е самоличността на водача на автомобила, както и пътуващите с него. Съставени на общо пет акта за установяване на административни нарушения на Закона за движение по пътищата.
Припомняме на всички завършващи училище абитуриенти, че движението по улиците по подобен начин крие много рискове за техния живот и здраве, за здравето и живота на останалите участници в движението. Винаги сме подкрепяли разумната младежка еуфория и приповдигнато настроение от успешното приключване на средното си образование, но няма да бъдат толерирани нарушения на правилата за безопасност. Обръщаме се и към всички родители за повече контрол над тийнейджърите по време на управление на моторни превозни средства. Апелираме и гражданите към бдителност. Ако станат свидетели на подобни случаи при възможност да ги документират с мобилните си телефони, а след това незабавно да известят органите на полицията по местоживеене или да подадат сигнал на телефон 112.