Партньорският проект „Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ (BASE) отново събра хора с интересни идеи от региона. След трите си успешни издания в Панагюрище, старт на бизнес обученията беше даден на 3 май в Стрелча. С подкрепата на „Асарел-Медет“ и през тази година ще бъдат осигурени наградите за най-добрите бизнес проекти, които ще бъдат отличени от професионалното жури след няколкомесечния бизнес курс за тънкостите в предприемачеството.
 Двадесет и четиримата участници в новото издание бяха поздравени от екипа на Индустриален клъстер „Средногорие“, кмета на община Стрелча инж. Георги Павлов, представители на фондация „Америка за България“ и Бисерка Янева, директор Човешки ресурси в „Асарел-Медет“. Дух, мотивация и желание за развитие грееха в очите на предприемачите преди началото на първата лекция от тяхното бизнес обучение.
„Нашият екип много високо оценява предприемчивостта на хората от региона и прекрасните идеи, които се раждат и после се развиват като успешни бизнес проекти“, каза Бисерка Янева, която пожела на бъдещите предприемачи да сбъднат мечтите си.
Участниците от Стрелча имаха възможността да се срещнат лично с успешни участници от BASE в Панагюрище. На първата им лекция гостуваха ръководителят на отдела по екология в „Асарел-Медет“ инж. Мариела Джиджинкова, която развива бизнес идеята си за бижута и сувенири от рециклирано стъкло под бранда „СтъклоТворилница“, както и Павел Вутов, който заедно със съпругата си Кунка спечели награда за развитието на семейния магазин за цветя в Панагюрище.
Желаем вдъхновяващи срещи и много успехи на всички предприемчиви хора с бизнес нюх и смели идеи, които са част от BASE! На добър час!