Капитанът на Хебър Цветелин Тонев  беше точен за тима си и в 77-та минута отбеляза първия гол за сезона на шампионата, по време на дебютния мач на „зелените“ в „А“ група. Той се игра на стадиона в квартал “Коматево” в Пловдив, а съперник на пазарджиклии бе „Ботев“ – Пловдив. “Канарчетата” са с амбициите да покажат добра игра преди важния сблъсък с Апоел – Никозия, който им предстои, докато пазарджиклии постигнаха целта си да започнат успешно завръщането си в елита. По време на мача пролича колко прав е наставникът на „зелените“ – Фулвио Пеа относно разнородния състав на отбора и колко много работа му предстои, за да превърне сборът от характери в тим. Въпреки краткия подготвителен период „зелените“ показаха воля за игра, но запалянковци коментират, че в играта им липсва динамика, както и добра стиковка по овладяване и водене на топката.

Гол на домакините в 74-ата минута бе отменен заради засада на Бароан. Французинът бе в засада при получаването на топката, стреля в гредата и Току вкара. По време на деветдесетте минути топката бе повече във владение на опитните домакини, но както се казва в играта е важен резултатът, а той тази вечер, както и късметът бе в полза на Хебър.

Ръководство на ФК Хебър и Община Пазарджик спази традицията и днес също организират транспорт за феновете на зелените, във връзка с първия им мач от efbet Лига.

БОТЕВ: 13. Хидайет Ханкич, 24. Джаспър Ван Хертъм, 44. Роберто Пунчец, 4. Виктор Генев, 6. Дилан Мертенс, 21. Точукву Ннади, 3. Па Конате, 17. Николай Минков, 10. Емануел Току, 23. Димитър Тонев, 11. Антоан Бароан;

ХЕБЪР: 1. Петър Дебърлиев, 5. Мартин Михайлов, 10. Пламен Крумов, 28. Осира Корнел, 98. Георги Търтов, 11. Цветелин Тонев, 30. Боян Кнежевич, 55. Олекси Лобов, 77. Октай Хамдиев, 12. Емануил Манев, 39. Ивайло Михайлов;