Уважаеми жители на Община Сърница,
Скъпи братя и сестри мюсюлмани,
Отправям към Вас и Вашите семейства най-искрени поздравления и благопожелания по случай настъпването на свещения за мюсюлманите празник Курбан Байрям!
Всяка година този празник ни напомня за изконните човешки добродетели, които са в основата на добруването на едно общество – сплотеността, милосърдието, толерантността, съпричастността. Когато следваме тези автентични и сплотяващи добродетели, укрепваме възможностите си за по-добър и достоен живот.
Празничните дни ни отправят и към значението и силата на традициите ни, изградени върху стремежа за човешко разбирателство и духовно израстване, които ни определят и индивидуализират като общество, нация и народ.
Последните години ни научиха, че най-ценните дарове в живота са миговете, споделени с любимите ни хора, подадените приятелски ръце, жестовете на съпричастност и взаимно доверие. Пожелавам на всички ни да не забравяме тези житейски уроци и да продължим да бъдем развиващо се и успешно общество.
Искрено се надявам Курбан Байрам да Ви донесе много споделена радост, мир в душите, обич в сърцата и домовете и надежда за по-добро бъдеще.
Честит празник!
Неби БОЗОВ, кмет на Община Сърница