Автобус със сръбска регистрация, превозващ деца, катастрофира на АМ „Тракия”. Има много ранени. Инцидентът е станал на 217 км в посока София, до Стара Загора.  Това съобщи за NOVA Станимир Станев, заместник-главен секретар на МВР. Автобусът се е обърнал на една страна в канавката, като десетки метри от мокрия банкет са изровени.

Няма загинали, но има тежко ранени в резултат на инидента. Пробата на шофьора на автобуса за алкохол и дрога е отрицателна, теренът е бил мокър и хлъзгав. Тепърва ще се изяснява причината за инцидента, съобщи в ефира на NOVA очевидец на случилото се, който е оказал помощ при спасяването на децата. Според него линейките са се забавили повече от половин час, но спрял край автобуса български лекар е оказал голяма помощ на пострадалите. 48 са били пасажерите в автобуса, децата са се връщали от фестивал на Южното ни Черноморие. Всички са от Белград.

От университетската болница в Стара Загора съобщиха, че при тях има настанени 17 дечица – най-малкото на 6 години, най-голямото на 17. Има един по-тежко пострадал мъж. Ще му бъде извършена ампутация на единия от крайниците. Децата повечето са с повърхностни рани и те ще бъдат обработени.

Създадена е организация на движението по обходен маршрут: Нова Загора – Стара  Загора  ; околовръстен път на Стара Загора  и се включва в АМ „Тракия“ при  пътен възел „ Стара Загора“  в посока София.  Движението в района се регулира от екипи на Пътна полиция.“