Минко Столарски остава в ареста, това реши днес справедливата съдийка Ирина Джунева, която гледа искането на прокурор Даниела Петърнейчева за задържане под стража на убиеца на Екатерина Каферинова. Мъжът неколкократно потвърди, че той е извършил екзекуцията на общинската съветничка, в резултат на множество обиди отправени към него. По думите му, връзката им продължила 22 години, а за нея може да се напише роман, освен това той каза, че за парите му е отговорна и Йорданка Рангелова от Велинград, тя знаела много неща за имоти в центъра на Велинград.

Стана ясно и това, че Столарски е бил женен, но се е развел през 2006 г. По-късно се запознава с Каферинова и живее с нея на съпружески начало. Адвокатът му Кънчо Кърпаров поиска от съдия Джунева мярката за неотклонение на Столарски да бъде парична гаранция или домашен арест. Мотивът му за това е, че обвиняемият сам се е предал в полицията, а е можел да се укрие или да каже, че друг неизвестен нему човек е извършил деянието, вместо това той направил точно обратното, позвънил на 112.

Съдия Джунева прие тези факти, но заяви, че в момента на извършване на самото убийство Столарски едва ли е осъзнавал стореното, а също така и последиците от него. Ето защо тя го остави в ареста, като решението ѝ може да бъде обжалвано в Апелативния съд в тридневен срок. Дали това ще се случи ще стане ясно утре, когато адвокат Кърпаров ще разговаря със Столарски.

73-годишният Минко Столарски стана национално известен след като на 28 август, около 20.45 ч. удуши общинската съветничка Екатерина Каферинова в дома ѝ във Велинград. Повод за злодеянието, което ще го изпрати зад решетките от 10 до 20 години е сериозна парична сума, която мъртвата дължи на убиеца си. Преди години двамата са живели на съпружески начала в СПА – столицата на Балканите, но през 2017 г. страстите охладнели и те се разделили. Столарски се преместил да живее в кюстендилското село Богослов и в момента се води с тази адресна регистрация.

Той се е върнал във Велинград в събота, а поводът му за срещата с Каферинова е бил по ирония на съдбата нейният последен 72 -ри рожден ден. По време на престъплението двамата са били сами в дома на Екатерина Каферинова. Според данните изнесени по време на пресконференцията в Прокуратата стана ясно, че Столарски сам е разказал мотивите си за убийството – мъртвата му дължала няколкостотин хиляди лева, които той лично ѝ е дал през годините. „Няма политически мотив, мотивите са лични“. – заяви прокурор Паун Савов. По данни на прокуратурата двамата са имали общи бизнес свързан с недвижими имоти.

Екатерина Каферинова е обещала на Столарски да му възстанови заетите ѝ от него суми. Това обаче не се случило. Тя отклонявала връщането на парите. В същото време в двора на дома ѝ функционира платен минерален плаж, когото тя е създала през 2008 г.

Столарски сам се е обадил на тел. 112 след като видял, че е убил Каферинова. Не се е укрил и е оказал пълно съдействие на разследващите по случая. Здравословното му състояние е относително добро. Столарски има повдигнато обвинение за предумишлено убийство и днес изтече задържането му за 72 часа.