Във връзка с приключване на последния етап от ремонтните дейности на път II-37 Пазарджик – Пещера – Батак и в частност ул. „Царица Йоанна“ в областния център, попадаща в 17-километровата отсечка между Пазарджик и Пещера, движението на тролейбусите ще бъде възпрепятствано в следващите дни, съобщиха от „Тролейбусен транспорт – Пазарджик“ АД.

Поради полагане на асфалт от кръговото кръстовище на моста на река Марица по улица „Царица Йоанна“ до разклона за железопътния надлез, всички тролейбуси ще пътуват по маршрута през Търговията.

Това означава, че след моста на река Марица тролеите от всички линии ще пътуват по маршрут: улица „Мильо Войвода“ – покрай плажа, през Търговията до ж.п. гара Пазарджик и обратно, а спирките по ул. „Царица Йоанна“ временно ще бъдат неактивни. Промяната влиза в сила от петък следобед и ще продължи до приключване на ремонтните дейности.

В петъчния следобед се образуваха огромни колони в посока Пещера и Батак, както и към Пазарджик заради полагането на асфалт на надлеза към Главиница, ремонтните дейности продължават по ул. „Царица Йоанна“.