Седемнадесетгодишна възпитаничка на ЕГ“Иван Вазов“ в Пловдив е новата „Мис Пазарджик“. Името на младата дама е Дарина Василева, тя е родом от тук, но учи в съседния областен град. Както и миналата година през октомври се проведе избора на красавица, която ще представя града ни в националния конкурс. Церемонията се проведе в хотел „Форум“, а подгласнички на победителката са Яна Джимова и Антония Торкова.

Дарина испански и руски език с профилиращ предмет математика. Нейната мечта е да учи архитектура или инженерен дизайн. Обича да спортува, да слуша музика, да обикаля българските градове, както и из чужбина. Модата е нейната голяма страст. Тренирала е дълги години балет и народни танци. През свободното си време тя ходи на фитнес. Също така със семейството си често ходи на походи в планините. Дарина обича приключенията и да прекарва времето си с любимите за нея хора. “За мен най-ценно е семейството и това да съм заобиколена от истински и позитивни хора, от които мога да научавам нови неща. Също така важни за мен са успехът, здравето, щастието и да съм в хармония със себе си”, споделя още тя.

Стилната церемония бе с водещи Боряна Баташова и Теодор Тодоров. Десет претендентки от Пазарджик, Белово Калугерово и Септември си оспорваха титлата.

Първата подгласничка на победителката е Яна Джимова на 17години. Родена е в Мозамбик, но живее в България и по – конкретно в гр.Пазарджик от 14 години. Учи в Езикова гимназия ”Бертолт Брехт” в паралелка с английски и френски език.

Нейните интереси са в сферата на модата и спорта. Обича да прекарва свободното си време в спортната зала или с любимите ми хора. Спорта заема голяма част от живота на Яна. Занимавала се е професионално с художествена гимнастика,а сега е помощник треньор на подрастващите грации.
Яна определя себе си като целеустремена, самоуверена, дисциплинирана и смела.
“Знам какво искам и знам как да го постигна!”, заявява тя. “Най-ценните неща за мен са семейството и приятелите ми както и прекараното време с тях.”
Втората красавица, която се тръгна с награди и корона от церемонията е Антония Торкова. Тя е на 17 години. Родена в гр.Пазарджик.
В момента Антония учи в Професионална гимназия по икономика и мениджмънт, със специалност “Малък и среден бизнес”.
Свободното си време обича да прекарва с близките си и приятелите , най- важното нещо за нея е семейството.
Антония казва, че в живота трябва да си уверен и да знаеш как да постигаш целите си !
Миналогодишната носителка на титлата бе Никол Димитрова. Тя също бе сред участниците в церемонията.  За нейния успех четете – ТУК