Двама извършили кражба – от търговски обект и на паркиран микробус, са задържани от служители на РУ-Пещера, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР – Пазарджик.

Във вторник в полицейското управление бил получен сигнал от управител на хипермаркет в родопския град. Органите на реда били информирани, че апаш успял да вземе бутилка марково уиски от магазина и да напусне обекта без да го заплати. При проведеното разследване от местните криминалисти се оказало, че авторът на посегателството е 31-годишен пещерец. Преписката по случая е докладвана на прокуратурата в Пазарджик.

Вчера рано сутринта постъпил сигнал  от жител на родопския град. Той съобщил, че автоапаш е задигнал паркирания пред дома му микробус „Форд“. Незабавно започнали действия по разследване, в които се включили дежурни автопатрули, полицейски инспектори и криминалисти. В резултат на бързата и адекватна реакция скоро се установило, че извършител на кражбата е 20-годишен жител на същия град. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа, а спрямо него се води бързо производство.